Do udziału w imprezie zapraszamy drużyny maksymalnie 3-osobowe, które przyrządzą karkówkę, kurczaka i rybę. Jury oceni smak i wygląd potraw, sposób ich serwowania, dekorację potraw i stoiska, a także ubiór drużyny. Organizator dostarcza produkty do grillowania oraz dodatki i przyprawy, a także zapewnia stanowisko z grillem oraz węgiel i podpałkę. Najlepsze drużyny otrzymają atrakcyjne nagrody o łącznej wartości 1000 zł.

Na zgłoszenia czekamy do 12 maja pod adresem [email protected]. Do zawodów organizatorzy dopuszczą maksymalnie 10 zespołów. Liczy się kolejność zgłoszeń. Szczegóły w regulaminie.
Organizatorem mistrzostw jest Ośrodek Sportu i Rekreacji w Dzierżoniowie. Finansowana jest ona z Programu Rozwoju Społecznego Dzierżoniowa na lata 2015-2020.
Program imprezy:
15.00 – Zbiórka drużyn, przygotowanie stanowisk.
15.30 – Oficjalne otwarcie zawodów, powitanie uczestników, omówienie regulaminu.
15.45 – Rozpoczęcie grillowania.
17.00 – Degustacja potraw przygotowanych w czasie pokazu.
17.15 – Zakończenie grillowania – komisyjna degustacja.
18.00 – Wręczenie nagród.
18.15- 20.00 – Biesiada przy grillu.





Napisz komentarz
Komentarze