W wydarzeniu wzięli udział m.in. przedstawiciele władz Powiatu Kłodzkiego:
Małgorzata Jędrzejewska-Skrzypczyk - Starosta Kłodzki
Zbigniew Łopusiewicz - Przewodniczący Rady Powiatu Kłodzkiego
Michał Cisakowski – Etatowy Członek Zarządu Powiatu Kłodzkiego.
Jedną z największych atrakcji kulinarnych był „pstrąg kłodzki” jako produkt regionalny przyrządzany w największej w Polsce plenerowej patelni, a także pokaz gotowania w wykonaniu samorządowców – starosty Małgorzaty Jędrzejewskiej-Skrzypczyk, Michała Cisakowskiego członka zarządu i Kazimierza Szkudlarka zastępcy Burmistrza Lądka-Zdroju, wraz z mistrzem kulinarnym Zbigniewem Koźlikiem, którzy udowodnili, że lokalnego pstrąga naprawdę można przygotować z sercem i smakiem na różne sposoby.
Nie zabrakło też regionalnych potraw serwowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, a także przez niezastąpionych uczniów z Regionalnej Szkoły Turystycznej w Polanicy-Zdroju, którzy zachwycili smakiem i profesjonalizmem pod przywództwem mistrza patelni plenerowej Waldemara Załuskiego.
Na stoiskach wystawców można było kupić lokalne produkty – sery i miody, biżuterie, aż po rękodzieło.
Było smacznie, kolorowo i – co najważniejsze – rodzinnie.
Serdecznie dziękujemy Burmistrzowi Lądka-Zdroju Tomaszowi Nowickiemu za gościnę oraz Centrum Kultury i Rekreacji w Lądku-Zdroju oraz Wydziałowi Rozwoju, Promocji i Kultury Starostwa Powiatowego w Kłodzku za znakomitą organizację wydarzenia.
I już dziś zapraszamy na kolejną edycję – Festiwal Pstrąga wróci za rok! ![]()













Napisz komentarz
Komentarze