STANOWISKO ECO W BIELAWIE W SPRAWIE OŚWIADCZENIA BURMISTRZA BIELAWY

• 30.07.2020, 13:18 (aktualizacja 30.07.2020, 14:58)
  • Telewizja Sudecka
STANOWISKO ECO W BIELAWIE W SPRAWIE OŚWIADCZENIA BURMISTRZA BIELAWY
Nasza redakcja po publikacji oświadczenia burmistrza Bielawy w sprawie skarg mieszkańców dolnej części Bielawy na uciążliwości związane z unoszącym się w powietrzu odorem otrzymała oświadczenie przedstawiciela ECO w tej sprawie, które publikujemy poniżej.

Telewizja Sudecka

Zdjęcia (2)

Hany Solo
Hany Solo 31.07.2020, 19:40
kto zezwolil na budowe tej niby eko smieciarni? wydaje mi sie ze chyba Dzwiniel wraz z Hordyjem...
Mieszkaniec Bielawy.
Mieszkaniec Bielawy. 30.07.2020, 13:56
Panu Burmistrzowi miasta Bielawy mam informacje odnośnie zanieczyszczenia powietrza . Przy ulicy Wiejskiej Stolarnia mieszcząca się na terenie starej fabryki regularnie zanieczyszcza powietrze , prawdopodobnie wyrzucając z filtrów albo suszarni jak również przy obróbce drewna. Cały pobliski teren oraz zamieszkujący ludzi wdychają te zanieczyszczenia. Łatwo je zauważyć na oknach , samochodach . Nikt nic z tym procederem nie robi . Firma czuje się bezkarna.