Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu

OŚWIADCZENIE ORGANIZATORÓW W SPRAWIE ODWOŁANIA „REGAŁOWISKA”

W związku ze stanem epidemii i ryzykiem zarażenia koronawirusem, podjęliśmy decyzję o przełożeniu imprezy Regałowisko Bielawa Reggae Festiwal na przyszły rok.
OŚWIADCZENIE ORGANIZATORÓW W SPRAWIE ODWOŁANIA „REGAŁOWISKA”

Z uwagi na bezpieczeństwo i zdrowie uczestników festiwali w Polsce, rząd na czas nieokreślony wprowadził zakaz organizacji imprez masowych. Nam również leży na sercu Wasze dobro i nie chcemy dopuścić do sytuacji, w której nasi Festiwalowicze będą musieli wybierać pomiędzy ryzykiem i uczestnictwem w imprezie, a zdrowiem swoim i swojej rodziny. Regałowisko jest miejscem dla całych rodzin, co w praktyce oznacza, że część z naszych gości jest wiekowo w grupie podwyższonego ryzyka i również o nich musimy myśleć w tym trudnym czasie.

Dla nas, jako organizatorów, była to niezmiernie trudna decyzja. Od dłuższego czasu biliśmy się z myślami, analizując rozwój sytuacji w Polsce i na świecie – pełni nadziei i optymizmu. Niestety, nie możemy dłużej zwlekać. Nikt nie wie jak długo przyjdzie nam mierzyć się z obecną sytuacją. Spekuluje się, że zakaz organizacji imprez masowych może potrwać nawet do końca roku. W Polsce wciąż obowiązuje zakaz lotów z zagranicy, pozostałe kraje również mają swoje obostrzenia w kwestii przekraczania granic – a to ma znaczny wpływ na dostępność zagranicznych artystów, którzy mieli zagrać dla Was w tym roku. Odwołanie imprezy w późniejszym terminie skutkowałoby niestety zmarnowaniem środków, które pochodzą z budżetu Gminy Bielawa, więc dla nas to ostatni moment, żeby umowy z artystami i wykonawcami przełożyć na przyszły rok. Mamy nadzieję, że pieczołowicie opracowywany line up będziemy mogli Wam zaprezentować w bezpiecznej, wolnej od zagrożenia, niedalekiej przyszłości. ?

Już niedługo poinformujemy Was o możliwościach zwrotu biletów, jednak zachęcamy, aby zachować je na następny rok. Z pewnością będzie warto! Jednocześnie zapewniamy, że Regałowisko nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa - mimo że 22 edycji Festiwalu nie będzie dane odbyć się w roku 2020, to jednak nie pozostawimy po sobie dziury w kalendarzu. Śledźcie zatem informacje na naszej stronie i fanpage’u.

Wszystkiego dobrego oraz dużo zdrowia w tych trudnych czasach!

Do zobaczenia wkrótce,
Organizatorzy