Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama
Reklama

ZA NAMI FESTIWAL PSTRĄGA W KŁODZKU

W niedzielę 24 czerwca w Galerii Handlowej Twierdza Kłodzko, odbył się kolejny Festiwal Pstrąga. Tym razem produkt regionalny Ziemi Kłodzkiej został połączony z kaszą i grzybami. Swoje dania zaprezentowali: KGW Nowa Łomnica z gminy Bystrzyca Kłodzka, KGW Jugowianki z gminy Nowa Ruda oraz Stawy Biskupie z Lądka - Zdroju. Atrakcją było gotowanie na wielkiej patelni, którą zapewnił współorganizator Waldemar Załuski – "Największa w Polsce Patelnia Plenerowa". Słodki poczęstunek w postaci drożdżówek zapewniła piekarnia "Machela". Nie zabrakło konkursów z nagrodami dla całych rodzin, a także występów artystycznych. Dużą popularnością cieszyło się koło fortuny przygotowane przez firmę Prymat. Gościem specjalnym był grzyboznawca Justyn Kołek, który opowiedział o gatunkach grzybów, bezpiecznym zbieraniu, a także zaprezentował swoje pierwsze okazy. Ziemia Kłodzka to region słynący nie tylko z wielu atrakcji turystycznych, ale także z lokalnych produktów kulinarnych jak wołowina, sery, aronia czy właśnie pstrąg.
ZA NAMI FESTIWAL PSTRĄGA W KŁODZKU

            


Podziel się
Oceń

Komentarze
Reklama
Reklama