Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Reklama
Reklama

DOLNY ŚLĄSK. ZIELONA DOLINA ŻYWNOŚCI

W czwartek 5 kwietnia w Starostwie Powiatowym w Kłodzku odbyło się robocze spotkanie w sprawie programu pod hasłem „Dolny Śląsk. Zielona dolina żywności i zdrowia” Gospodarzem spotkania był Starosta Kłodzki Maciej Awiżeń
DOLNY ŚLĄSK. ZIELONA DOLINA ŻYWNOŚCI

Autor: Starostwo Powiatowe w Kłodzku

„Dolny Śląsk. Zielona dolina żywności i zdrowia” to program realizowany na bazie porozumienia Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego. UPWr jest tu inicjatorem, liderem, a także partnerem przedsięwzięć gospodarczych w regionie w zakresie szeroko pojętego BIO-biznesu, dotyczącego m.in. wyspecjalizowanej produkcji żywności prozdrowotnej.
Idea utworzenia w latach 2016-2020 Zielonej Doliny obejmuje działania na płaszczyznach: naukowej, edukacyjnej, biznesowej i społecznej. Program zakłada wykorzystanie zasobów intelektualnych i technologicznych, doświadczenia organizacyjnego i dobrej współpracy instytucjonalnej – między nauką, biznesem i administracją – Dolnego Śląska. Posiadany potencjał sprawia, że region może stać się najbardziej konkurencyjnym w skali światowej producentem żywności funkcjonalnej, suplementów diety, nutraceutyków i żywności wysokiej jakości.

Strona projektu:
https://www.upwr.edu.pl/zielonadolina



Podziel się
Oceń

Komentarze
Reklama
Reklama